Цветанов: Членовете на „Хамас“ са експулсирани заради публичните им изяви 15.02 | 15:37

Били у нас при гражданин от палестински произход

От Филипа Тодева

Четиримата палестинци – членове на "Хамас", са експулсирани във връзка с публичните им изяви и легитимацията им в "Хамас”. Това каза в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Четиримата са били в България по покана на български гражданин от палестински произход, който има неправителствена организация, посочи Цветанов.

Според него Държавната агенция "Национална сигурност (ДАНС) е предприела необходимите административни действия, предаде агенция "Фокус".

По-рано стана ясно, че четиримата палестинци не са били в забранителния списък на гражданите, които нямат право да бъдат допускани у нас и в страни-членки на ЕС.

Министър Цветанов съобщи още, че са назначени експертизи по случая с арестувания заместник-окръжен прокурор на Бургас Ангел Георгиев.

"Прокуратурата е тази, която ще прецени дали ще се повдигне обвинение от всичко това, което има документирано от вчерашния арест", каза той.

Заместник-окръжният прокурор на Бургас е бил задържан вчера в късния следобед след края на работния ден. Случаят се наблюдава от Софийска градска прокуратура.

Междувременно стана ясно, че двама служители на КАТ-София са задържани до момента за измами. Измамите, които са извършвали задържаните, са при регистрация на автомобили по системата на Интерпол и подмяна на годините на регистрация на автомобилите. На този етап няма информация каква сума са получавали за тези действия.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов направи първа копка на новата сграда на Шесто Районно управление "Полиция” в Пловдив. Инвестицията от МВР е на стойност 2,8 млн. лева. Строителството ще продължи 18 месеца.

Водещи

Най-четени