Цветанов затъна в преспите 08.02 | 10:54

"С роторна машина ги вадеха - Цветанов и колегите, но след малко ще са в Бисер", успокои премиерът

От Кремена Бедерева

Преди няколко дни новина, че премиерът Бойко Борисов е закъсал в преспите край Варна, обиколи медийното пространство. Не липсваха най-различни коментари дори и в социалната мрежа Faccebook.

Това не се оказа особено вярно, но пък днес премиерът съобщи, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов е бил затънал в преспите.

Цветанов ръководи спасителната акция след бедствието и наводнението, което сполетя страната ни. Село Бисер бе залято от триметрова вълна, след скъсването на стената на яз. Иваново. Десетки останаха без дом, деветима загинаха, а още два двама се издирват.

"Спасителите работят със сърце, душа и пълно разбиране на проблемите на хората. Даже сега, преди малко, понеже аз ставам рано и до това време знам горе-долу какво се е случило, и те бяха затънали... с роторна машина ги вадеха - Цветанов и колегите, но вече след малко ще са в Бисер, защото и температурите паднаха". Това обяви в ефира на БНТ премиерът тази сутрин.

"С Лили Павлова в общи линии съм й казал, има ли възможност, на запад да пуснат пътищата, но да следим метеорологичните прогнози", уточни още Борисов.

Премиерът не пропусна да сравни снежната обстановка в страната ни с другите страни в Европа. "Другите държави като гледах, във Франция – снежната покривка, те дори снежен човек не могат да си направят, а пък бедствено положение обявили, толкова малко снежец, а бедствено положение", възмути се Борисов.

Водещи

Най-четени