Цветанов и Станишев се хванаха за гушите 29.03 | 08:43

Зам.председателят на ГЕРБ призова червения да направи същото, ако сигналът е фалшив

От Христина Рафаилова

Бившият министър Цветан Цветанов щял да излезе от политиката, ако информацията, че се подслушвани незаконно политици, бизнесмени и журналисти, се окаже вярна. Това заяви самият той  пред bTV. 

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ се обади в студиото на телевизията, където гост беше лидерът на БСП Сергей Станишев. Шефът на левицата оповести преди ден, че е получен анонимен сигнал за подслушването в централата на партията. 

След обаждането Цветанов обяви, че е няколко етажа над телевизията и ще слезе да се разберат със Станишев като истински мъже. Цветанов призова Станишев, ако информацията не бъде потвърдена, да се оттегли от политиката и да се извини не на него, а на институцията МВР. 

От своя страна лидерът на столетницата коментира, че сигналът е бил анонимен, защото никой не би си сложил подписа под такова нещо, докато Цветанов още управлява в силовото ведомство. 

На въпрос защо според него документите са изпратени до партийна централа той заяви, че подателят им е искал да бъде сигурен, че те ще да бъдат отразени в общественото пространство и ще бъдат предприети действия. 

Зам.-председателят на ГЕРБ поиска от червения лидер, който е шеф и на европейските социалисти, да не подронва авторитета на българските институции.

На въпрос дали следите от скандалното подслушване не са заличени  Цветанов коментира "Да не мислите, че МВР е плод  - зеленчук. МВР не е разграден двор, за да бъдат покрити следите". 

Бившият МВР шеф отказа да отговори дали посочените в сигнала технологии за подслушване се прилагат от служителите на вътрешното ведомство. Това е секретна информацията, за която той можел да бъде подведен под отговорност, ако я оповести.

Цветанов определи Станишев като лъжец.

Шефът на столетницата попита, защо към неговия сигнал има такова отношение, след като Алексей Петров отишъл при бившия премиер Бойко Борисов като съвестен гражданин.

Водещи

Най-четени