Цветанов няма да чака друг – дава имунитета си сам 05.06 | 08:31

Той е готов да входира заявлението за свалянето на имунитета си

От Елена Кирилова

Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов ще даде имунитета си сам, а няма да чака друг да го направи. Това заяви самият той в ефира на Нова телевизия.

Той твърди, че все още не се е запознал добре с мотивите на обвинението, но това не представлявало сериозен интерес за него. "Днес ще входирам заявлението за свалянето на имунитета", обясни той.

Заместник-председателят на ГЕРБ твърди, че е спокоен. По думите му случващото се е част от политическата игра, прилагана от прокуратурата.

Цветанов нападна прокуратурата, подчертавайки, че до момента все още няма готова експертиза по случая с подслушванията, така че няма доказано престъпление.

Бившият министър на вътрешните работи обясни, че главният прокурор Сотир Цацаров бил обявил, че анонимният сигнал е бил две трети потвърден. "Единственото, което е потвърдено, е, че съм бил вътрешен министър", обясни Цветанов.

По думите му Цацаров има личен мотив да води компроматна война срещу него.

Във връзка с това, че при избора на главен прокурор е подкрепил Сотир Цацаров, Цветанов обясни, че тогава се е вслушал в оценките на други институции, но наблюдаваното в момента вече не било нормално.

Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че все още няма задържани лица, нито повдигнати обвинения за фалшивите бюлетини, които бяха открити в Костинброд.

Цветанов смята, че планираните от новото правителство промени в МВР ще доведат до кадрови проблеми и раздробяване на системата.

Реформите в МВР не са планирани, няма политически и обществен консенсус, подчерта той. Според него БСП, ДПС и "Атака” искат секторът за сигурност да бъде дестабилизиран.

Във връзка с това писмо, подписано от 97 депутати от ГЕРБ, ще бъде изпратено до Европейската комисия. Целта е тя да бъде сезирана за проблемните промени в МВР, обясни Цветанов.

По думите му от ЕНП са обезпокоени от начина, по който тези проблеми се правят в България.

Водещи

Най-четени