Цветанов призна, че има проблем с интеграцията на ромите има 14.01 | 09:24

В управленската програма на кабинета "Борисов 3" е заложено да се започне от най-важното – образованието,подчерта той

От iNews

30 години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите. В управленската програма на кабинета "Борисов 3" е заложено да се започне от най-важното – образованието, връщането в образователната система на децата, които са отпаднали. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Напрежението, което ескалира, води до невъзможност за изпълняването на тази програма. За мен по-важно е да намаляваме тази ескалация на напрежението и активно да участваме в решавнето на проблемите. Там, където законът не спазва, трябва да сме категорични. Проблем има и не трябва да го замитаме, заяви Цветанов.

Проблемът трябва да бъде решаван със системен подход. В рамките на ходина успяхме да върнем над 20 000 деца в училище, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Той коментира и процедурата за избор на нов изтребител за Българската армия. Това е възможно най-прозрачната процедура – има работна група, има доклад, има решение на Министерски съвет, ще има и дебат в парламента. Правим всичко възможно първоначално обявената цена да бъде намалена. Всяко решение за инвестиционен разход на която и да е държава в Европейския съюз, накрая винаги е политическо решение  В момента има един сблъсък на прозрачността на процедурата, която прави правителството и процедурата, направена набързо и на тъмно от служебния кабинет на служебното правителство на Румен Радев, посочи Цветан Цветанов.

Водещи