Цветанов призова Георги Енев да се предаде 29.06 | 11:30

Пловдивчанинът открадна над 1,5 млн.лв. от инкасо автомобил и избяга

От Кремена Бедерева

Работим много сериозно във връзка със случая с мъжа от Пловдив, който изчезна с 1,5 млн. лева. Това каза пред журналисти във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио "Фокус”-Варна.

Цветанов посочи, че колегите му работят изключително активно за задържането на охранителя Георги Енев като се разчита изключително много и на съдействие от страна на близките му.

Цветанов призова мъжа да се предаде и да осъзнае какво е направил, както и да възстанови средства, за да може случаят да бъде по-бързо решен.

iNews припомня, че тече процедура по обявяването за издирване от Интерпол на охранителя Георги Енев от Пловдив, който открадна над 1,5 млн. лева от инкасо автомобил.

Българските власти продължавали да издирват Енев, но засега нямало нова информация.

Подлагането на детектор на лъжата на служителите на охранителната фирма, ако се прави такова, не засягало процесуално-следствените действия, тъй като показанията от детектора на лъжата не са валидни доказателства пред съда. Това са оперативни резултати, но не по инициатива на прокуратурата.

Георги Енев действително е имал големи задължения към банки, над 60 хил. лева, и това може да е било повод за извършване на престъплението, коментират разследващи.

В бързината обирджията е оставил в инкасо автомобила торба със 17 хил. евро. Енев ще бъде вкаран в Шенгенската информационна система.

Водещи

Най-четени