Цветанов пророкува, че ще има четвърто обвинение 22.11 | 10:21

На предишното той получи мярка за неотклонение "подписка"

От iNews.bg

Ново, четвърто обвинение ще бъде повдигнато на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това пророкува самият той на излизане от столичното следствие, където му бе повдигнато трето обвинение, по което получи мярка за неотклонение "подписка".

"Има план да ми бъдат повдигнати 4 обвинения", каза Цветанов на излизане от сградата на следствието. Той обаче не сподели кое ще е последното.

Цветанов е разследван за длъжностно присвояване в особено големи размери – 50 000 лева от бюджета на МВР, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба. Парите били присвоени в полза на бившия шеф на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Сумата е сбор от заплатите за 10 месеца през 2011 г. на бившия шеф на БОП-Велико Търново и обезщетенията му за неизползван отпуск за същия период. Въпреки че по онова време бившият антимафиот Орлин Тодоров е отстранен от длъжност за корупция и прибран в ареста в Ловеч, Цветанов е разпоредил парите да му бъдат изплатени. По този начин Тодоров е получил и 20 заплати накуп при пенсионирането си от МВР.

Делото за незаконно издължените заплати и обезщетения е стартирало по отделени материали от разследване срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, който е кум на Цветанов и пряк началник и близък приятел на Орлин Тодоров.

По думите на адвоката му Менко Менков ще заведат жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за нарушаване презумпцията за невиновност. Според него непрестанно се внушавало, че Цветанов разрешавал подслушване, а не му било повдигнато обвинение в тази насока.

Предстои Цветанов да се яви и във военната прокуратура, където ще даде обяснения за Авиоотряд 28.

Водещи

Най-четени