Цветанов се сдоби с полицейско досие 09.07 | 09:24

Бившият силов министър вече се води "криминално проявен"

От Десислава Маданска

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече официално е в регистъра на бандите и има полицейско досие. Цветанов е бил извикан в столичната полиция, където му е направена полицейска регистрация с вземане на отпечатъци, ДНК и снимки, съобщава в. "Преса".

По стандартите на МВР всеки, който попадне в регистрите за полицията, се води "криминално проявен" независимо дали има влязла в сила присъда, или не.

Зам.-председателят на ГЕРБ попада в регистрите заради повдигнатите му обвинения.

В регистъра са вписани личните данни на лицето – имената, ЕГН, адрес, дата и място на раждане, гражданство, пол, особени белези, татуировки и други.

Изготвя се и снимка в три пози – десен профил, анфас и ляв три четвърти профил. Снемат се европейски отпечатъци върху Европейска дактилоскопна карта и се вземат проби от устната кухина за изготвяне на ДНК профил.

Цветанов минава през тази процедура, тъй като стана обвиняем. Прокуратурата ще му търси отговорност за неупражнен контрол над използването на СРС.

Срещу него се подготвя и второ дело, което пък е за отказ от използване на СРС. По него обаче все още няма повдигнати обвинения.

Водещи