Цветанов се чуди къде са доказателствата за незаконните подслушвания 05.06 | 09:39

"Не съм разпореждал, не съм си и помислял", оправда се той

От Кремена Бедерева

"Аз знам какво съм правил, няма значение какво пише в делото. По никакъв повод не съм разпореждал, не съм си и помислял да правя незаконни подслушвания или да карам служителите да правят действия извън закона и извън техните професионални задължения."

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като подаде заявление за сваляне на имунитета си в деловодството на Народното събрание, предаде агенция "Фокус”.

"Къде са доказателствата, че са правени незаконни подслушвания? Това, което чух от медиите, от главния прокурор, той каза, че няма още доказателства за незаконни подслушвания и се чакат експертизи. Това са сериозни теми и това е сектор за сигурност", обясни Цветанов.

По отношение на това кой ще го защитава, Цветанов обясни: "Миналия четвъртък и петък се обаждаха колеги и приятели. Спрял съм се на един човек, но ще го видите, когато отидем в следствието."

За прехвърлянето на ГДБОП Цветанов каза, че то може да застраши сигурността на страната по много начини, но ще се разбере, когато му дойде времето.

Водещи