Цветанов стана клиент и на Комисията за гражданска конфискация 09.12 | 15:41

Ще бъде проверено имуществото на гербера за 10 години назад

От Ивелина Георгиева

Комисията за гражданска конфискация започна проверка на имуществото на заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Поводът за проверката е последното – трето, обвинение срещу Цветанов за длъжностно присвояване на средства в размер на 50 000 лв. в полза на друго лице, съобщи БНР.

Комисията ще се разрови из имотите на гербера за последните 10 години назад заради законовото изискване. Обект на проверка ще бъде движимото и недвижимо имущество, както и всички задгранични пътувания на бившия вътрешен министър.

В случай, че се установят несъответствия между стандарта и декларираното от Цветанов, той ще бъде повикан да предостави документи пред инспекторите в Комисията.

При проверката Комисията ще подходи както към всеки друг проверяван, увери Пламен Георгиев, председател на Комисията за гражданска конфискация.

По думите му Цветан Цветанов е единственият депутат, който е клиент на тази Комисия в момента. Контролният орган работи активно по случаите срещу Христо Бисеров и Богомил Манчев. Предстои да бъде създаден такъв екип и по случая с Братя Галеви, каза още Пламен Георгиев.

Водещи

Най-четени