Цветозар Томов: Има сигнал за търговия с гласове в Дупница, но не е доказан 25.05 | 14:52

Сигналите се проверяват, стана ясно от думите му

От iNews.bg

Има сигнал за опит за търговия с ромски гласове, недоказан за сега, в гр. Дупница. Това заяви Цветозар Томов, говорител на Централната избирателна комисия, съобщава агенция "Фокус".

По думите му, има сигнали за нарушения в избирателните секции с компактно ромско население.

"Ние самите бяхме свидетели на нарушение в гр. Дупница. Рано е да се обобщи тази информация и да кажа, какво влияние има върху изборите като цяло”, посочи Томов.

Той посочи, че в Дупница става дума за опит за търговия с гласове, който не е недоказан за сега.

Томов обясни, че проверката заради съмненията за контролиран вот в община Бобов дол продължава в рамките на целия изборен ден. "До момента не сме регистрирали съществени нарушения”, заяви той.

Според него, активността не е особено висока. "В община Бобов дол, до 14:00 часа, тя е приблизително 25% от регистрираните по списък гласоподаватели. Нямам в момента данни за цялата страна, защото съм в движение, но мисля, че не се различава много от средната за страната, дори е по-висока от средната за страната”, посочи Томов.

Той каза още, че задачата му като представител на ЦИК в Бобов дол е да провери сигналите за контролиран вот в Бобов дол, като е обхванат и гр. Дупница, където живеят част от миньорите от мините в Бобов дол.

Водещи