Цонев: Бареков търси Пеевски, за продължи ролята си в шоуто "България без цензура" 25.07 | 13:45

Според бившия министър затова Ангел Славчев и ВМРО са се отделили

От iNews.bg

Николай Бареков се хареса в ролята на "новия" политик и не иска да приключи водещата си роля в шоуто "България без цензура", смята лидерът на "Нова алтернатива" - бившият министър на отбраната Николай Цонев.

"Последните няколко седмици доведоха до значителни трусове при Бареков и неговите партньори. Първо, наложи му се да вземе страна при развода "Цветанов – Пеевски". Източниците на пари за партията му се превърнаха в "обществена тайна" - все пак идеята, че всичко идва от собствения му джоб, звучи прекалено наивно дори и за баба Пенка от с. Мало Конаре", коментира Цонев.

По думите му само конгресът на ББЦ в НДК струвал повече от 100 000 лв., а отделно той плаща офиси, заплати, наеми, лична охрана, луксозни джипове и още "10-15 места, на които живее".

"Цялата тази инвестиция донесе един евродепутат на коалицията около ББЦ – макар и не с 250 000 гласа, както твърди Бареков, а с около 12 000 по-малко. Но за да продължи да съществува този проект, трябват още пари. При това много пари. Затова Бареков избра "успелия мъж на 33 години" и пак затова в последните дни той декламира как е "на предела на изпитанието на човешката, психическа и физическа издръжливост" и ако медиите не го подкрепят, той ще се оттегли. Това сърцераздирателно обръщение си е признание в послушание към притежателя на медийна империя", се допълва в съобщението.

Според него именно тези взаимоотношения и зависимости между Бареков и депутата от ДПС са причината Ангел Славчев да напусне ББЦ. И тъй като всяко финансиране си поставя и някои условия, вчера ВМРО се разграничиха и напуснаха формацията.

Водещи

Най-четени