Цонев: Нека Рашидов да внесе сигнал срещу ГЕРБ за източването на КТБ 14.07 | 12:23

Борисов трябва да си подаде оставката, коментира бившият министър

От iNews.bg

Сега Бойко Борисов настоява за оставки и арести на отговорниците за източването на КТБ. Тук мнението ми напълно съвпада с неговото. Аз също призовавам за оставка и арести на виновниците и предлагам да се започне с човека, който оглавяваше правителството през 2011г. Това заяви председателят на "Движение за справедливост –РПГ” и бивш министър на отбраната Николай Цонев.

В петък бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов внесе сигнал в Софийска градска прокуратура срещу банкера Цветан Василев за източване на 1,7 млрд. лв. от КТБ. Преди да внесе сигнала, Рашидов обясни, че парите са изнасяни чрез полети на частен самолет на банкера. В хода на разследването, прокуратурата, обаче, посочи друга версия за липсващите над 206 млн. лв. от Корпоративна търговска банка и обяви, че тя е източвана от края на 2011 година до 19 юни 2014 година. Първата установена липсваща сума от 150 милиона лева е установена през периода между Коледа и Нова година 2011 година.

"В края на миналата седмица, депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов внесе сигнал в Прокуратурата за източването на КТБ. Ако наистина бившият министър на културата е загрижен за опазването на интереса на обикновените клиенти на банката, то нека той да подаде още един сигнал, този път конкретно срещу ПП ГЕРБ", казва още Цонев.

Водещи

Най-четени