Цонев поиска Цветанов да бъде обвинен за подслушванията 25.04 | 10:53

Беззаконието принудило висши кадри на ГЕРБ да се разприказват

От Христина Рафаилова

Партията на бившия военен министър Николай Цонев поиска да бъдат повдигнати незабавни обвинения на зам.- лидера на ГЕРБ Цветан Цветанов за незаконно подслушване. 

Позицията на "Нова алтернатива" идва часове след като ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че министрите от кабинета "Борисов" са били подслушвани. 

"Свикнахме последните години в България да раздаваме присъди от екрана. Това не е мой цитат, а на Мирослав Найденов, бившият земеделски министър от правителството на ГЕРБ. Беззаконието и своеволието са стигнали такива мащаби, че най-висшите кадри на ГЕРБ започнаха да разобличават Цветан Цветанов публично и то в предизборна обстановка", заявява Цонев.

Той добавя, че няма да използва подхода на предишните управляващи и да раздава присъди преди прокуратурата, но смятал, че  недвусмислени основания на Цветанов да бъдат повдигнати обвинения. 

"От години алармирам, че Цветанов използва държавната машина в разчистването на партийните и личните си сметки. Днес хора от партийните редици на ГЕРБ повтарят и потвърждават думите ми. Нека прокуратурата също се произнесе. За да имаме всички българи усещането и доказателствата, че живеем в правова държава и че "свещени крави” няма”, заявява още той.

 

Водещи

Най-четени