Цял екипаж бди над яхтата на издирваната от ФБР аферистка Ружа Игнатова 09.07 | 16:15

Бижуто „Давина“, което се оценява на 15 млн. евро, е закотвено на пристанището в Созопол от няколко години, но сега се вижда живот на борда

От iNews.bg

Цял екипаж бди над яхтата на издирваната от ФБР аферистка Ружа Игнатова. Бижуто "Давина", което се оценява на 15 млн. евро, е закотвено на пристанището в Созопол от няколко години, но сега се вижда живот на борда, споделиха местни хора пред "Телеграф".

Прозорците на луксозния плавателен съд са облепени с черно фолио, за да не може да се види какво става вътре. "Таксите за престой за подобна огромна яхта са няколко хиляди лева. Кой ги плаща, щом измамничката от пирамидата OneCoin Ружа я няма", питаха се хората.

Обслужване 
"Давина" е дълга 44 метра. На борда има спални, джакузи, салон за масаж, салон с пиано и всичко е суперлуксозно като изпълнение.

"Телеграф" потърси пристанище Созопол, за да разбере колко е годишната такса за престой и обслужване. Служител, който не пожела да си каже името, отговори: "Нямам клиент Ружа Игнатова. Знам за коя яхта говорите, но тя не е на името на Ружа, а на фирма. Поверителна информация е колко се плаща за престоя. Това са междутърговски отношения", обясни той.

От сайта на марината става ясно, че годишната такса за престой на яхта 25 м е близо 14 000 лв., а "Давина" е двойно по-голяма. Кой и как заплаща огромната сума и дали екипажът е отделно нает, за да поддържа бижуто, никой от марината не отговори. Прави впечатление, че преди година над плавателния съд се вееше английското знаме, а сега е побит българският трибагреник.

Само преди няколко дни американското правителство повиши наградата за информация относно Ружа на 5 млн. долара.

"Бих предположил, че става дума да насърчат повече хора да се обърнат към тях, за да приключат случая. Ако аз трябва да заложа, според мен на 70% е мъртва. Братът на Ружа Игнатова – Константин, се върна в България след три години в затвора. Малката му присъда е в комбинация от сътрудничеството му с властите и активната му роля в цялата схема. Той беше хвърлен в тази роля, когато Ружа изчезна”, коментира пред Нова тв пенсионираният агент на ФБР Ричард Райнхард, който е работил по случая на криптокралицата. По думите му човекът на българката в чуждите разузнавания бил Франк Шнайдер.

"Винаги се е твърдяло, че Христофорос Аманатидис-Таки е бил нейната сигурност. Не можехме да отидем в България и да разследваме това. Знаехме, че той е осигурявал физическата охрана на Ружа Игнатова. Възможно е той да играе роля в изчезването ѝ”, допусна агентът.

"Ако все пак е успяла да оцелее, това ще бъде една фантастична история, но не виждам как това би било възможно. Ако е жива, то тя ще бъде с много пластични операции”, допълни Рейнхард.

Водещи

Най-четени