Цяла Североизточна България остава блокирана от снега 07.01 | 10:02

Забранено остава движението по части от „Тракия“ и „Хемус“, планинските проходи са затворени

От iNews.bg

Родилка чака роторнии снегорини да пробият пътя Исперих – Разград. Всички усилия на спасителните екипи в района са съсредоточени там. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг за състоянието на пътищата рано тази сутрин.

Тя обясни още, че в Североизточна България положението остава и най-сложно. Ограничено е движението на всички МПС в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен, предаде БГНЕС.

Автомагистрала "Тракия” и днес остава затворена от Зимница до Бургас. Разрешава се движението в участъка от София до пътен възел Зимница. По магистрала "Хемус” движението на тежкотоварни автомобили на територията на Област София се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин. Затворена за всички моторни превозни средства отсечката на "Хемус" между Шумен и Варна.

Всички останали магистрали са почистени и движението е без проблем. С изключение на Прохода на Републиката, всички планински проходи на територията на страната за затворени за всички превозни средства.

Водещи