Цяла кооперация в кв. "Лозенец" е на път да бъде изхвърлена на улицата 21.02 | 17:08

Представители на ДНСК доведоха техници от ЧЕЗ и "Софийска вода", които да прекъснат тока и водата на жителите

От Кремена Бедерева

Единствено присъствието на репортерски екипи отложи за неопределено време изселването на цяла кооперация в иначе считания за баровски столичен квартал "Лозенец".

Представители на ДНСК доведоха техници от ЧЕЗ и "Софийска вода", които да прекъснат тока и водата на жителите на кооперацията на ул. "Миджур" 9, а зад пряката чакаше багер на Райкомерс, който да разруши водопровода на улицата, така че обитателите да не могат да си пуснат водата отново.

До абсурдната ситуация се стигнало след серия от сигнали до всички институции, подадени срещу законността на кооперацията и множество процедури блокират издаването на акт 16 от години, информира Агенция "Булфото".

В очакване на края на този класически "Параграф 22" собствениците на апартаментите вече живеят вътре, а токът и водата се плащат всеки месец през партидата на строителната фирма. Опитният юрист Йордан Големинов също води дело, свързано със собственост в кооперацията.

Всичко това изнесе управителят на фирмата, построила кооперацията "Плам 92" Живко Ковачев. Председателят на кооперацията Борислав Борисов разказа как на няколко пъти са правени опити за изхвърляне на хората на улицата, а веднъж целият блок е бил запечатан с все живеещите вътре.

Днес живеещите в кооперацията за пореден път отказаха достъп на ДНСК за спиране на тока и водата, и инспекторите очакваха полицията да упражни сила спрямо семействата.

Понеже полицията не го направи, положението остана на ниво констативен протокол до следващото идване на багерите, което може и да е отново в оставащите студени месеци.

*Забележка: След представяне на възражения от засегнато лице от първоначалния текст са премахнати всички твърдения, свързани със съдебните дела, за които източникът на информацията - редакцията на агенция "Булфото", не може да представи документи и съществува възможност да бъдат счетени за клевета.

Водещи

Най-четени