Чакъров обмисля да съди Евдокия Манева 05.01 | 16:50

Отрича да оказал натиск върху РИОСВ Бургас за строежите в Несебър

От Филипа Тодева

Джевдет Чакъров обмисля да заведе дело за клевета срещу заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Поводът са изявления за негова намеса при вземането на решение от РИОСВ-Бургас през 2007 и 2008 година относно проекта за застрояване на коментираните в последните дни терени в Несебър.

Чакъров отрича да е оказвал натиск върху РИОСВ-Бургас за вземане на решението относно проекта за застрояване на коментираните напоследък терени в Несебър.

"Не допускам, че изявлението на г-жа Манева е официална позиция на МОСВ и го приемам за нападки към мен на чисто лична основа, които по недопустим начин уронват репутацията ми", се казва в позицията му.

Той запита дали и сегашният министър на околната среда и водите не е оказал влияние върху РИОСВ/

"Още повече, че новото решение постановява да не се извършват никакви екологични процедури на многократно разширения проект, предвиждащ вече построяването не на 30, а на 124 еднофамилни къщи...

Не знам каква е била практиката по времето, когато г-жа Манева е била министър на околната среда, но аз като бивш министър много добре познавам разделението на компетенциите между регионалните структури на МОСВ и централната администрация. Затова знам, че когато казусът, както е в случая, е от компетенциите на съответната регионална структура, министърът не само че не се намесва, но и няма информация за преписките, които се водят, освен ако не е сезиран специално и то само, ако има обжалване на вече издадени решения", допълва бившият еко-министър.

Той уверява, че не е участвал в процедурите, провеждани по реда на екологичното законодателство за скандално нашумелия напоследък проект и че никой тогава не му е представял информация за провеждане на каквито и да било процедури, касаещи коментираните в момента терени, още повече за дюни.

Водещи

Най-четени