Част от "Хемус" до Шумен е готова 22.07 | 17:36

Има вече и работна дата за откриването ѝ - 25 юли

От Елица Елефтерова

Отсечката по автомагистрала "Хемус" от Шумен до връзката с път I-7 Шумен-Силистра е готова да бъде пусната в експлоатация. Това е съобщил днес инж. Димо Димов, директор на фирмата изпълнител на обекта, на среща с областния управител на Шумен Венцислав Венков, на която го е запознал с извършената строителна дейност по трасето, съобщава БТА.

Новата отсечка от автомагистралата "Хемус" се очаквало да бъде открита на 25 юли, съобщават от пресцентъра на областната администрация. На официална церемония, насрочена за 12:00 ч. са поканени министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Датата 25 юли обаче е "работна" и се очаквало официално потвърждение от АПИ.

Работата по новата отсечка от магистралата, която е с дължина 7,8 км, е започнала през септември 2011 г., като в най-натоварените дни по трасето са работили по 200 души, съобщава ръководителят на обекта Асен Тодоров.

В обекта са вложени 45 млн. лв. от държавния бюджет, припомнят от пресцентъра на областната администрация. На срещата е станало известно още, че фирмата изпълнител на обекта е в готовност да започне работа и по отсечката от автомагистрала "Хемус" от път I-7 Шумен - Силистра, до село Белокопитово.

Вече са завършили отчуждителните процедури по трасето и се изчаквало издаването на строително разрешение, за да започне строителство по отсечката с дължина 4,8 км.

Оттам допълват, че срокът за завършването на този участък от автомагистралата е 18 месеца, но строителите обещавали по-бързо изпълнение на обекта.

Водещи

Най-четени