Ченгето наркодилър било хванато по време на сделка с 50 хапчета 28.06 | 14:23

Случаят доказва, че автоимунните системи в МВР работят, каза зам.-главният секретар на МВР

От iNews.bg

Служителят на столичното Четвърто РУ, задържан вчера в района на кв. Лагера, е арестуван в момент на осъществена сделка за 50 таблетки дрога. Операцията е осъществена след  като в началото на юни образувано досъдебно производство и са извършени първоначални действия по разследване на получен сигнал от колеги на задържания. Според събраните до момента данни, това е трета поред  сделка, осъществявана от служителя.

Различното при последния е, че за разлика от предишните два случая, в които  задържаният лично е давал наркотичното вещество , в този той е оставил на разстояние от автомобила си стоката и е изчакал в колата  получаването й, обясни градският прокурор Емилия Русинова.

В хода на проведените претърсвания в жилището, в което полицаят е живеел под наем, в абсорбатор са открити и иззети още 200 таблетки от въпросните наркотични вещества – амфетамин и екстази.  Намерени са още тефтер, на който задържаният е записвал имена на клиенти и дати  на продажбите, както и парични средства, получени от предишни продажби.

Случаят доказва, че автоимунните системи в  МВР работят, заяви категорично  заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев. По думите му, по конкретния сигнал се е работило от три месеца, осъществена е много добра комуникация между съответните полицейски управления, СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност", които са предприели единствените законни мерки. Той посочи, че задържаният полицейски служител е бил назначен като стажант в МВР през 2016 г., а година по-късно постъпва в  "Охранителна полиция" на Четвърто РУ. До този момент срещу него не е имало наказания, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е показвал по-висок стандарт на живот.

Софийска градска прокуратура е повдигнала на задържания обвинение за разпространение на наркотични вещества и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Предстои искане до съда за налагане на постоянната му мярка за задържане. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Водещи

Най-четени