Червени общинари искат пълна проверка на "Топлофикация София" 24.01 | 12:11

Ще подлудим хората – цената на газа пада, а сметките се покачват, изтъкна Желю Бойчев

От Диана Цветкова

Общински съветници от БСП настояват да бъде извършена цялостна проверка на "Топлофикация София", заради завишените декемврийски сметки за парно на столичани.

Общинарите настояват за изслушване от енергийния регулатор ДКЕВР за контрола върху дружеството, както и за отпадане на топлинните счетоводители, върху които първоначално бе хвърлена вината за завишените сметки.

Съветниците от БСП настояват и постоянните комисии към Столичния общински съвет (СОС) да излязат с доклад по предприетите мерки за възстановяване на доверието към компанията, както и да обсъдят резултатите от доклада от проверката по формирането на сметките, заяви Желю Бойчев по време на първата за 2013 г. сесия на СОС.

Той бе категоричен, че има драстично разминаване на декемврийските сметки за парно през последните години. И изтъкна, че през миналия сезон ситуацията е била същата, а причината отново е търсена в студеното време и недобросъвестните съседи.

"Ще подлудим хората – цената на газа пада, а в същото време сметките се покачват", обърна се към общинарите от ГЕРБ Желю Бойчев, цитиран от БТА. По думите му трябва да бъде дадено по-сериозно обяснение на проблемите с високите сметки за парно.

В отговор заместник-председателят на общинския съвет Николай Стойнев (ГЕРБ) припомни, че от изслушването на директора на "Топлофикация София" вчера (23 януари) стана ясно, че, топлинните счетоводители ще бъдат наказани за некоректно изчислените сметки, а сумите ще бъдат приспаднати още сметките за следващия месец.

Николай Стойнев подкрепя идеята потребената топлинна енергия да се отчита всеки месец. Той бе категоричен, че съветници от ГЕРБ никога не са осуетявали извършването на проверки на столичната "Топлофикация" и дори настояват за такива, за да е ясно какво е финансовото състояние на дружеството.

Водещи

Най-четени