Черна хроника по пътищата в Силистренско около Великден 19.04 | 08:54

5 000 лв. и половин килограм злато бяха задигнати от дом в Тутракан

От Ивайло Ангелов

60-годишен мъж загинал при катастрофа на 16 април около 21:00 часа по пътя Силистра - Русе, в района на Тутракан. Човекът вървял по платното е бил ударен от лек автомобил "Фолскваген", управляван от 29-годишния С.А. Първоначално водачът напуснал местопроизшествието, но няколко часа по-късно сам се явил в Районното управление в Тутракан и признал стореното. Срещу е образувано досъдебно производство. 

Само половин час по-късно същия ден 32-годишният Б.Х. пострадал, след като ударил колата си в електрически стълб. Катастрофата станала около 21:30 часа в силистренското село Зебил. Мъжът шофирал с несъобразена скорост лек автомобил "Ауди" и се ударил в стълб, събаряйки го върху колата. Водачът, който бил сам в автомобила, е с тежки наранявания и в момента е настанен в болница. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство. 

Тежка криминална хроника е регистрирана и по отношение на битовата престъпност в почивните дни около Великден, сочи сборният бюлетин на полицията. Кражба в частен дом в Тутракан е извършена в периода 14-15 април. Неизвестен крадец разбил прозорец и задигнал около 5 000 лева и златни бижута с общо тегло около 500 грама.

Ден по-рано парична сума в размер на 572 лева и две банкови карти са отнети противозаконно от частно жилище в Силистра. Престъплението било извършено чрез взлом в нощта срещу 13 април. Осем кошера с наличните в тях пчелни семейства са откраднати от землището на село Пожарево, близо до Тутракан. Кражбата била извършена за времето от 12 до 14 април. По трите престъпления са образувани досъдебни производства.

Стопанин причинил пожар в имота си в силистренското село Гарван след небрежна работа с огън. Произшествието станало на 15 април в 13:40 часа. Човекът запалил сухи треви в близост до къщата си но огънят се разраснал и унищожил около 200 кв.м от покрива на сградата, битова техника и покъщнина. Пожарът бил потушен от екип на силистренската пожарна. Още пет пожара са гасили огнеборците в Силистренска област през почивните дни. Горели са сухи треви и храсти в Тутракан, селата Калипетрово, Добруджанка, Айдемир и квартал "Деленки". Материални загуби няма.

41-годишният Е.А. Е бил задържан за предлагане на подкуп на полицейски служители съобщи, пресцентърът на полицията. На 13 април около 12:00 часа в село Йорданово мъжът бил зад волана на лек автомобил "Опел", когато пътни полицаи го спряли за проверка. С дрегер било установено, че той шофира след употреба на алкохол - уредът отчел 1.10 промила. За да осуети съставянето на акт за установеното нарушение, Е.А. подхвърлил в патрулния автомобил сумата от 65 лв. Той бил незабавно задържан, а дежурна оперативна група извършила оглед и иззела банкнотите по надлежния ред. Мъжът бил приведен в полицейският арест, а срещу него е образувано досъдебно производство.

Водещи