Четворният убиец от Каспичан остава в ареста 28.09 | 15:23

Съдът в Шумен уважи искането на прокуратурата за постоянен арест

От iNews.bg

Днес, 28 септември 2018 г., състав на Шуменския окръжен съд със свое определение взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 63-годишния обвиняем за четворното убийство в Каспичан Петър П. С това искането на Окръжната прокуратура в Шумен бе уважено, като съдът сподели аргументите на обвинението, че е налице обосновано предположение за авторството на четворното убийство, както и че има реална опасност Петър П. да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като за умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за четирите жертви начин и с особена жестокост, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В съдебната зала обвиняемият за убийствата на 81-годишния Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин заяви: "Ако ме пуснат сега, в Каспичан ще ме убият. Домът ми е запечатан и няма къде да отида, нямам и пари за парична гаранция".

Определението на Шуменския окръжен съд, с което 63-годишният роднина на убитите бе задържан под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Водещи

Най-четени