Четин Казак: Очаквам президентът да коригира своя указ 24.03 | 08:43

Как президентът избра една от двете кандидатури, предложени от ДПС, попита депутатът

От iNews.bg

Депутатът от ДПС Четин Казак очаква президентът да коригира своя указ и казусът да се реши.

В ефира на БНТ народният представител заяви, че президентът назначава представители, предложени от политическите сили. Как президентът избра една от двете кандидатури, предложени от ДПС, попита депутатът във връзка с казука около назначаването на членовете на ЦИК

"Не трябваше президентът да прави подбор, а да назначи всички номинирани от съответните политически сили. Ние не подменяме вота на гражданите. Искаме да се изпълни текстът на закона, в него е записано, че трябва да се съблюдава пропорционалното разпределение на политическите сили", обясни още Казак.

Според него не може президентът да приравнява ДПС с "Атака", 11 народни представители е разликата между двете партии. Като процентно съотношение, разликата между ДПС и "Атака" е много по-голяма от разликата между ГЕРБ и БСП, каза Четин Казак.

Той обяви, че е изпратено протестни писма до посланиците на всички страни, членки на ЕС, до еврокомисаря. "Очакваме реакции, но повече от това очакваме да коригира президентът своя указ, и да се реши казусът преди реакциите", каза Четин Казак.

С ГЕРБ се разминаваме по фундаментални неща. Позициите остават такива, каквито са. ДПС с БСП подкрепя правителството на Пламен Орешарски. ГЕРБ е опозиция, обясни Казак за срещата между Бойко Борисов и Лютви Местан в събота в Кърджали.

Водещи

Най-четени