Четири области още са в капана на лошото време 09.01 | 08:10

Това са Силистра, Разград, Добрич и Шумен

От iNews.bg

Както стана ясно и от прогнозата за времето, температурите в страната, а и не само, остават опасно ниски. За четири области в страната е в сила оранжев код заради студа. Това са София, София-област, Кюстендил и Перник.

В същото време четири области остават под блокада заради лошото време. Вече четвърти ден продължава битката със снега и вятъра в Североизточна България. Най-проблемни са районите на Силистра, Разград, Добрич и Шумен, които са под пътна блокада. През цялата нощ екипи на енергото работиха, за да пуснат електричеството в домовете без ток.

По последни данни 16 населени места в областите Силистра, Варна и Шумен все още са на тъмно. Добрата новина обаче е, че вече са отворени пътищата между Добрич и Варна през Балчик и през Аксаковска панорама. Все пак повечето пътища в Добричка област обаче остават блокирани. Отворен е и пътят Добрич-Кардам и Добрич-Тервел. По тези пътища може да се движат само леки автомобили. Ограничение има за автомобили над 12 тона.

Затворен остава пътят между Шумен и Разград. В Североизточна България без ток към момента са 11 селища. Две села в Шуменско пък са откъснати от света - Мировци и Велино. 

Водещи

Най-четени