Четирима в ареста за дръзкия обир на пенсиите в Хасково 29.10 | 16:44

Двама бандитите, отмъкнали 2 млн. лв. от пощата, са шампиони по мотокрос

От iNews.bg

Четирима души са задържани за големия обир от сградата на централната поща в Хасково, от която бяха дигнати близо 2 млн. лв., предназначени за пенсиите в града. Четиримата са привлечени като обвиняеми, предаде БГНЕС.

Това са 38-годишният Красен К., 39-годишният Тихомир М., 41-годишният Антон Н. и 42-годишният Кадир М. Сред тях са и двама шампиони по мотокрос. С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа, които изтичат в неделя следобед.

"Тогава ще се прецени спрямо кои да се внесе искане в Окръжен съд–Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража”, уточниха от държавното обвинение.

Под ръководството на Окръжната прокуратура се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

Наглият обир на сумата от близо 2 млн. лв. за пенсии в Централната поща в Хасково бе извършен на 8 юни в около 2 часа през нощта. Крадците са действали много професионално - срязали са две метални решетки на външната ограда и са проникнали в сградата като завързали охранителя. Те са прекъснали електричеството и са неутрализирали охранителната система. След това са опитали да заличат следите си като залели всичко с белина и разпръснали косми, взети най-вероятно от фризьорски салон. Обирджийте срязали три метални каси, откъдето задигнали голямата сума, предназначена за пенсии.  

Водещи

Най-четени