Четирима загинаха по пътищата още преди старта на голямото пътуване 04.09 | 13:30

Една от 3-те тежки катастрофи е причинена от 14-годишен

От iNews.bg

4 жертви при 3 тежки катастрофи в навечерието на голямото пътуване за предстоящите почивни дни, съобщава БНТ.

14-годишно момче причини катастрофа, в която загинаха двама младежи на 19 години. Тежкият инцидент е станал тази сутрин около 3:30 часа по бул. "Добруджа" в Добрич.

Непълнолетният е управлявал служебния автомобил на баща си в компанията на още пет момчета, когато заради висока скорост се блъска в стълб преминава през мантинелите в разделителната ивица на булеварда. От удара на място загива единият младеж, а вторият е издъхнал на път за болницата. С по-леки травми за лечение са настанени други двама - на 15 и на 19 години.

Неправоспособният водач и един от спътниците му са без наранявания. Пробата за алкохол на 14-годишния шофьор е отрицателна. Той ще бъде привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт на повече от едно лице.

А при тежък пътен инцидент на подбалканския път София-Бургас загинаха 74-годишна жена и 34-годишен мъж. Лекият автомобил, който се движил в посока Калофер- Васил Левски излиза от пътно платно на десен завой и се удря челно в идващия в насрещното друг автомобил с пловдивска регистрация. 2 специализирани автомобила на пожарна и аварийна безопасност са извикани, за да извадят пострадалите. Заради инцидента е затворен за движение Подбалканския път в участъка на село Куртово. Най-вероятната причина за произшествието е хлъзгава пътна настилка, поради падналия по-рано дъжд.

Близо три часа част от автомагистрала "Тракия" остана затворена, заради пътен инцидент. Товарен автомобил с полуремарке катастрофира, вследствие на което разсипа стъклени бутилки с бира върху трите пътни платна на изхода на Карнобат, в посока София. По информация на полицията пострадали от инцидента няма. След направена проба за алкохол на водача дрегера е отчел 1,76 промила в кръвта.



Водещи

Най-четени