Четирима обвиняеми за катастрофата, предизвикана от Кристиан Николов 22.04 | 16:15

Симона Цветкова и Георги Иванов са освободени снощи от ареста срещу парични гаранции от по 10 000 лева

От iNews.bg

Четирима са вече обвиняемите  за тежката катастрофа на Великден, при която загина журналистът Милен Цветков. Освен 22 - годишният Кристиан Николов и майка му Десислава Пешева, към наказателна отговорност вече са привлечени и спътниците на Николов в автомобила, с който той предизвика пътния инцидент.
Очаква се по-късно днес Софийският градски съд да реши - ще остане ли Кристиан Николов за постоянно в ареста.
Симона Цветкова, приятелка на Кристиан и  Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Любомир Иванов, са обвинени, защото са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до катастрофата в неделя.
Обвиненията на Цветкова и Иванов са по отделени материали от делото срещу Кристиан Николов.
Десет пъти по-голяма е паричната гаранция на майката на обвинения, че е причинил смъртта на Милен Цветков 22- годишен мъж - Десислава Пешева. Тя ще отговаря, че му е позволила за управлява фирмения автомобил  "Ауди Q7", след употреба на наркотични вещества. Автомобилът е собственост на фирмата "Десислава Пешева комерс", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в  ареста бизнесмен Миню Стайков.
Симона Цветкова и Георги Иванов са освободени снощи от ареста срещу парични гаранции от по 10 000 лева.
За престоя си там депутатският син разказа пред bTV, че бил притискан от разследващите да свидетелства срещу Кристиан Николов, както и че след освобождаването му полиция е правила обиск в дома му.
Такъв имаше и в дома на Десислава Пешева, малко след като беше освободена срещу 100 000 лева.
Този широк кръг обвиняеми беше коментиран днес в интервю за "Хоризонт" от  Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики:
"Това е по-правилният път, отколкото непрекъснато да завишаваме санкциите -  когато си наясно, че цялото ти семейство може да пострада, че приятелите ти може да пострадат и да бъдат по някакъв начин въвлечени в съдебно преследване, това ще има много по-отрезвяващ ефект върху такъв тип хора, които се качват и си мислят, че са безсмъртни на първо място и второ - че нищо няма да им се случи".

Водещи

Най-четени