Чиновници си слагат по бюрата портрети на Борисов 08.11 | 15:42

Вили Лилков разкритикува почина в столичната администрация. Фандъкова ги помоли да ги махнат

От Андриян Георгиев

Служителите на столичната общинска администрация да премахнат от работните си места календари и портрети с Бойко Борисов. За това настоя общинският съветник от ДСБ Вили Лилков, като за целта поиска кметът Йорданка Фандъкова да издаде заповед, с която да задължи чиновниците да ги махнат.

Според Лилков този почин е нарушение на Закона за държавния служител и Конституцията на Република България от страна на администрацията на Столична община.

"Портрети, календари и символи в офисите на администрацията, издават политическа ангажираност, а не неутралност. В много от офисите, много от хората не приемат това като поведение и начин на изразяване на политическа принадлежност в офисите. Издайте заповед, с която да задължите всички служители на общинската администрация да махнат всички календари, портрети и символи на Бойко Борисов. Настоявам не само по време на политическите кампании, а още сега да издадете такава заповед”, каза Лилков, цитиран от агенция "Фокус".

Фандъкова обаче не се ангажира с издаването на заповед, а щяла да се обърне към служителите си "с молба да не дразнят излишно хората".

Водещи

Най-четени