Чистка в социалното министерство! С нов шеф и Агенцията по заетостта 20.05 | 21:28

Драгомир Николов идва от Регионална служба по заетостта в Русе

От iNews.bg

В Социалното министерство вэърви чистка, алармира бившият вицепремиер и ресорен министър Ивайло Калфин. От днес с нов изпълнителен директор е и Агенцията по заетостта. Драгомир Николов е назначен със заповед на новия социален министър Зорница Русинова, която встъпи на поста само преди два дни на мястото на подалия оставка Калфин, след като партията му АБВ се оттегли от властта.

Досега Николов оглавяваше Дирекция "Регионална служба по заетостта" - Русе, където работи от 2005 г. Той е икономист по образование и има опит в управлението на проекти, финансирани от еврофондовете, съобщиха от агенцията.
Има специализации в областта на пазара на труда, трудовото законодателство, осигурителното право, социалната защита, партньорството на местно, областно и национално ниво.

Бил е ръководител на проект "Обучение и адаптация”, регионален координатор по проект "Да успеем заедно”, ръководител на договарящ орган по грантови схеми, отговорен ръководител на регионално ниво по схеми и проекти с конкретен бенефициент, финансирани от ЕСФ по ОП РЧР.

По-рано днес пред Bulgaria ON AIR бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин коментира, че "в последните два дни са започнали доста уволнения в министерството и то на хора, които са експерти и които би трябвало да бъдат водещи в експертизата за развитието по-нататък.

"За мен тези уволнения са притеснителни", смята Калфин. И дава за пример смяната на зам.-министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Той счита, че "не е редно" да се прави анализ на работата на Зорница Русинова, която пое министерския пост само преди два дни, но отбеляза, че част от екипа, с който е работил в министерството, е бил освободен.

Ивайло Калфин депозира оставката си на 10 май. Неговото място зае Зорница Русинова, която е в МТСП от времето на НДСВ и досега беше зам.-министър в екипа на Калфин.

 

 

Водещи

Най-четени