Член на СИК припадна, получил инфаркт 26.05 | 11:51

Мъжът е транспортиран незабавно в болница

От Теодора Кокаланова

Един от членовете на секционна избирателна комисия в Пловдив е със съмнения за инфаркт след припадък, съобщиха членове на комисии, които все още изчакват обработка на протоколи в 16-а РИК Пловдив-град. Той е припаднал около 3:00 часа през нощта и е транспортиран незабавно до болница, каза председателят на 61-ва секция Пловдив-град. 

В същата РИК се е стигнало и до масов бой около 5:00 часа тази сутрин между представители на СИК и оператор от "Информационно обслужване". Намесила се е и полиция. В момента хората са изключително изнервени. Остават с цел да бъдат обработени книжата на още около 50 от комисиите.

По думите на председателя на 16-а РИК Деница Чингарова всичките секционни комисии са били в РИК в 20:30 часа. Проблемът с бавенето се дължи на бавното сканиране на секционните протоколи – протокол от 12 страници се сканира за 20 минути.

По думите на Чингарова немислимо е в XXI век да се борави с такива устройства на тези толкова важни избори, информира в. "24 часа". Освен техниката друг проблем е и малкото оператори, изпратени от "Информационно обслужване", които да вкарат информация в системата. Всички обвиняват "Информационно обслужване" за бавната обработка на протоколите.

Водещи

Най-четени