Чобанов отговори на Борисов: Общините не се финансират избирателно 07.02 | 21:59

Одобряването на проектите не зависи от политическата принадлежност на кметове

От Момчил Лалев

Регионалното развитие е един от основните приоритети на правителството и целта на Публичната инвестиционна програма е да започне своевременно разрешаването на проблеми, трупани с години. Това посочва Министърът на финансите Петър Чобанов в отговор на писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В писмото си от вчера (6 февруари) Борисов изразява силно безпокойство по отношение на критериите за разпределение на 500 млн. лв. на общините в програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Общините за първи път получават такъв тип национално финансиране, като одобряването на проектите не зависи от политическата принадлежност на кметовете", заявява в отговора си министър Чобанов, цитиран от БТА.

Той посочва също, че големият интерес на общините за кандидатстване за ресурс от Публичната инвестиционна програма е положителен сигнал за правилния подход на правителството за разпределяне на публичния ресурс.

Министър Чобанов посочва още, че срещите с кметове са много важни за него и за формиране на приоритетните дейности на правителството в регионите.

Водещи

Най-четени