Човек на ВОЛЯ оглави Бюрото за контрол на СРС-та 21.12 | 12:19

Зам-председател стана номинираният от ДПС Илко Желязков

От iNews

Кандидатът на Воля Пламен Иванов оглави Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, а зам.-председател стана номинираният от ДПС Илко Желязков. 

Общо шестима бяха кандидатите за членове на бюрото, измежду които парламентът трябваше да попълни състава след изтичането на мандата му.  Народното събрание избра единодушно за член на бюрото кандидатът на БСП Илия Ганев, със 188 гласа "за" и нито един "против".

Номинираните от ГЕРБ и ОП Огнян Атанасов и Огнян Стоичков също станаха членове на бюрото, каквито бяха и преди това.

Досегашният председател на бюрото - Бойко Рашков, отпадна от състава на независимия орган. Рашков дори не се появи в парламента за гласуването, докато другите петима присъстваха в пленарната зала.

Огнян Стоичков, бивш депутат от "Атака", също кандидатства за шеф на бюрото, но не успя да събере повече от 17 гласа подкрепа.

Пред комисия преди гласуването, Пламен Иванов изтъкна, че работата на Бюрото е подействала много дисциплиниращо на всички структури, прилагащи Закона за СРС. В такава насока според него би трябвало да продължи дейността си Националното бюро.

Той обеща, че ако бъде избран за член или председател на Бюрото ще работи за това да се въведат ясни и точни критерии за проверките на съответните структури, които прилагат ЗСРС, така че да няма разминаване между екипите, да е ясно какъв е обема от дейности, как ще се докладват резултатите от тези проверки.

"Трябва да е ясно как при констатиране на незаконно използване или разрешаване на СРС да се документира и да се докладва по съответния ред", заяви още той. 

Водещи

Най-четени