Чудотворна икона ще закриля най-опасния пътен участък в България 02.10 | 16:57

С шествие бе отправена молитва за по-малко жертви на катастрофите

От Теодора Кокаланова

Чудотворната икона "Покров Богородичен", която се съхранява в Мелник, поде шествие по главен път Е-79 до църквата в Симитли. Шествието, което съпровожда светинята, отправи молитви за по-малко жертви при катастрофи. В храма в Симитли чудотворната икона "Покров Богородичен" ще остане за поклонение до 6 октомври. Дотогава всеки може да я види и да се помоли за безпрепятствено пътуване.

След литургия в църквата в Кресна иконата се отправи към най-рисковия участък на пътя Благоевград-Кулата, а именно Кресненското дефиле. Пътят за Гърция взема много жертви, съобщава bTV. Липсва видимост, а се кара бързо, по пътя безпрепятствено се движат и каруци. 

Въпреки че движението на каруци по главните пътища е забранено, те са редовни участъци в движението. В понеделник (29 септември) 12-годишният Венци и приятелите му подкарали коня към Е-79. В разстояние на 300 метра причинили две катастрофи, едната с две жертви.

В резултат на катастрофата след челен сблъсък умират млад мъж и жена. За каруца не се изисква шофьорска книжка и на практика дори и деца могат да я управляват. А те не подлежат на наказателна отговорност. Ако полицаи спрат на главен път каруца, управлявана от възрастен, глобата е до 50 лева. 

Водещи

Най-четени