Шестима депутати хвърлиха оставки, сред тях е хубавелката от Варна с 10 000 преференции 09.11 | 10:20

Тунингованата Славена Точева по неясна причина се отказва от мястото си сред народните представители, останалите й колеги стават кметове или общински съветници

От iNews.bg

В първото заседание на Народното събрание след местните избори парламентът гласува прекратяването на пълномощията на шестима депутати.

Причините за оставките основно са свързани с това, че голяма част от тях бяха избрани за кметове или общински съветници на местните избори. 

От ГЕРБ-СДС оставка подадоха Евгения Алексиева и Славена Точева. Алексиева бе избрана за кмет на район "Панчарево" и тя ще участва в местната власт в следващите четири години. Зад оставката на Славена Тончева обаче няма яснота - вчера стана ясно, че тя сама си е подала. От партията все още не са дали официална позиция за решението й. Неофициално обаче се смята, че Борисов е настоял тя да бъде "помолена" да освободи депутатската банка и да направи място на друг от листата на ГЕРБ във Варна.

От ПП-ДБ оставка подаде Петър Куленски. Той бе избран за кмет на Пазарджик, след като спечели втория тур в неделя. 

От "Възраждане" оставки подадоха Деян Николов и Валери Сираков - и двамата заради участието си в местната власт. Деян Николов бе кандидатът на "Възраждане" за кмет на София, той обаче не е избран, но влиза в Столичния общински съвет, където ще бъде общински съветник от квотата на "Възраждане". 

Валери Сираков пък ще се присъедини към общинския съвет на Видин. 

Правомощията на Калин Калапанков също бяха прекратени заради участие в местната власт. Той ще бъде новият кмет на община Брезово.

Водещи

Най-четени