Шестима са пострадалите на ралито край Шумен (ДОПЪЛНЕНА) 15.04 | 17:34

Една жена сама си е тръгнала сама от болницата, трима са с по-сериозни травми

От iNews.bg

Шестима, а не петима, както бе съобщено първоначално, са пострадалите зрители на ралито край Шумен. Това уточниха от местната полиция. Сигналът за инцидента е подаден малко след 14:45 часа.

По първоначални данни на органите на редда състезателен автомобил се е врязал в публиката по време на Третия състезателен манш в Шумен. При инцидента са пострадали две жени и четирима мъже. Те са транспортирани в болнично заведение за преглед. Състезанието към момента е спряно.

Информацията за шестимата пострадали на полицията потвърждава и заместник-директорът на МБАЛ-Шумен д-р Тодоров, цитиран от БГНЕС. Сериозно ранените са двама – имат фрактури на подбедриците и ще се наложи да останат в болницата. Останалите четирима, сред които и младо момиче, са прегледани и освободени, тъй като са с леки наранявания и не е необходимо болнично лечение.

Малко по-късно от ОДМВР-Шумен официално допълниха, че след инцидента в МБАЛ- Шумен са закарани шестима души - две жени и четирима мъже. Една от жените си е тръгнала от болничното заведение. След  преглед станало ясно, че И.Т./38г./ от Велико Търново е с натъртвания, К.Т./53г./ от Стара Загора е с натъртвания, К.Ц./31г./ от Горна Оряховица е със счупена дясна подбедрица, Л.Й,/24г./ от Горна Оряховица е със счупена костица на лявото ходило, Р.И./41г./ от Шумен е с фрактура на лява подбедрица. Състезанието е прекратено, на мястото на инцидента се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство.

Към момента данните сочат, че в 14:45 часа чрез телефон 112 е приет сигнал за инцидент по трасето по време на надпреварата Мемориал "Валерий Великов"  - първи кръг от националния планински шампионат по автомобилизъм. Съобщено било, че състезателен автомобил БМВ, пилотиран от Николай Георгиев, е напуснал трасето и е влязъл в публиката. Произшествието е станало малко след  паркинга на "Стъклото" . На около 30 метра след шикана, на прав участък, пилотът загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от трасето  и  влязъл в публиката, която се е намирала в тревни площи зад ограждащи ленти.

Водещи

Най-четени