Шефът на "Арсенал": Сензацията е, че няма сензация 14.09 | 12:11

В оръжейния завод не се страхували от проверки

От Ралица Стоянова

"В "Арсенал" не е имало взривове, а запалвания, които по всяка вероятност са резултат от човешка грешка", обясни изпълнителният директор на завода Николай Ибушев. "Сензацията е, че няма сензация", заяви той по повод информациите в медиите за взривовете в оръжейния завод.

Относно констатираните повече от 200 нарушения при проверки на "Главната инспекция по труда" в завода миналата година, Ибушев обясни, че нарушенията били дребни и надали са 200. 

По повод проверките, които премиерът Бойко Борисов разпореди в завода, Ибушев каза, че "Арсенал" е може би най-проверяваното предприятие в България. Той е категоричен, че в завода не се страхуват от проверки.

Ибушев сподели, че гледа на искането на РЗС с лека насмешка. Вчера от партията на Янев се обърнаха към Министерство на околната среда и водите, Инспекцията по труда, Агенцията за следприватизационен контрол и НАП да извършат незабавна проверка на дейността на завода през последните 10 години. Експертите в РЗС считали, че там "има незаконно производство и търговия с оръжие, което е заплаха за националната сигурност".

"Яне Янев досега каквито и димки да е пускал, резултатът е бил само димка за момента и нищо повече. Нищо ново няма да се открие. Под вола теле няма", каза още шефът на "Арсенал" пред Dariknews.bg.

"Нашите оръжия не се продават като краставици и домати, кой където си пожелае. Те се продават под държавен и международен контрол. Така че твърденията на господин Янев са въздух под налягане", добави Ибушев.

Шефът на Арсенал обясни, че кризата е настъпила "бавно, но сигурно" и в предприятието, а мениджърският екип прави всичко възможно да смекчи нейния натиск. Заплатите се плащат редовно, но има хора в принудителна отпуска, продължава и режимът на намален работен ден, а може да има и "актуализиране" на състава, каза той. 

Водещи

Най-четени