Шефът на ДАИ хвърли оставка 15.08 | 14:32

Прокуратурата му повдигна обвинения

От Десислава Маданска

Шефът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков подаде оставка. Това стана само ден след като бе арестуван и обвинен в безстопанственост, съобщи в. "Труд".

Той обясни, че е отишъл специално до транспортното министерство, за да подаде молбата си за напускане. По думите му мотивите са лични.

Божков отказа да коментира повдигнатите му обвинения.

Същевременно прокуратурата е повдигнала обвинения на директора на "Автомобилна администрация" Валентин Божков и на още петима души.

На територията на гр. София, гр. Благоевград и гр. Велико Търново, е проведена съвместна операция на Софийска градска прокуратура (СГП), Държавна агенция "Национална сигурност” (ДАНС) и Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) по разкриване на корупционна дейност и престъпление по служба в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при Министерството на транспорта в рамките на провеждано досъдебно производство.

Проведени са процесуално-следствени действия по документирането на престъпната дейност, иззети са парични суми в левове и евро и са повдигнати обвинения на шест лица, едно от които е ръководител на ведомството – Валентин Божков.

СГП е уведомила министъра на транспорта за повдигнатите обвинения на съответните длъжностни лица за вземане на отношение по Закона за държавния служител.

Продължава извършването на активни действия по разследването от екип следователи на Следствения отдел при СГП (СО-СГП) и служители на ДАНС.

Водещи

Най-четени