Шефът на КПКОНПИ хвърли оставка, парламентът му я прие 31.07 | 14:49

Пламен Георгиев дойде в Народното събрание, но не обясни защо напуска поста си

От iNews.bg

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала, предаде БГНЕС. Малко след това парламентът прие оставката на Пламен Георгиев.

Антикорупционният шеф беше в дълъг отпуск докато срещу него тече проверка на данъчните и прокуратурата след скандала с терасата и барбекюто му без документи.

От БСП поискаха изслушване на Георгиев в пленарна зала, за да обясни защо е подал оставка.

Със 120 гласа", 3 – "против" и 3 – "въздържал се" депутатите приеха оставката на председателя на Пламен Георгиев.

Той е депозирал молбата си за освобождаване от длъжност днес, а депутати включиха точката като извънредна в днешното си пленарно заседание. Въпреки че Пламен Георгиев дойде в пленарната зала, нямаше дебат по подадената оставка.

БГНЕС припомня, че Пламен Георгиев излезе в дълъг отпуск още през месец април тази година, след като прокуратурата и НАП стартираха проверка срещу него. Причина за нея стана терасата му с площ от 186 кв. м, която Георгиев не е декларирал, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. Имотът на Георгиев стана част от разразилия се скандал "Апартаментгейт", който доведе до редица оставки от публични длъжности на замесените в него.

Водещи

Най-четени