Шефът на Общинския съвет в Септември е освободен без обвинение 02.09 | 13:07

Роднините на убития в ресторанта Тонкев убедени, че е стрелял Лазаров, не детето

От iNews.bg

Председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков е освободен от ареста без да му е повдигнато обвинение. Това съобщи по БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Припомняме, че вчера в заведение, където компания празнува рождения ден на малко момче, един от гостите извадил законно притежаван боен пистолет "Глог". Оръжието започнало да се предава от ръка на ръка и стигнало до детето. То взело пистолета и неволно дръпнало спусъка.

От изстрела бил улучен собственикът на заведението, който починал. Жертвата на нелепия инцидент е 47-годишният Наско Тонкев.

Притежателят на пистолета се оказа председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше арестуван за 24 часа. По-късно от прокуратурата съобщиха, че задържани на този етап няма, но от полицията потвърдиха в последствие за ареста на собственика на Влайков.

Според сина на убития Тонкев обаче убийството е извършено от Лазар Влайков, без умисъл.

"Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", коментира той пред БНР.

Припомняме, че Лазар Влайков стана известен, след като беше изключен от ГЕРБ заради побой и нанасяне на прорезни рани с нож. Спорът е бил заради включени дълги светлини на автомобил и се разиграл на междуселски път.

За изпадналото в шок дете в момента се грижат псилохог и експерт от отдела "Детска педагогическа стая" към пазарджишката полиция. 

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че наблюдават досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Водещи

Най-четени