Шефът на „Шейново“: Побоят над лекар е тероризъм 08.07 | 17:20

Много е важно каква присъда ще получи нападателят на лекарката, казва д-р Велев

От iNews.bg

Нападението над д-р Албена Гагова от баща на новородено не е обичайно нападение. Затова го определих като тероризъм. Напомни ми за избиването на карикатуристите от "Шарли ебдо”. Това обяви пред бТВ директорът на АГ болницата "Шейново" д-р Румен Велев по повод случая, при който мъж преби акушер-гинеколог. Той отбеляза и че необичайното в този случай е, че агресията идва не след неуспешно лечение, а след най-радостното събтие в живота на човек – раждането на детето му.

 

На първи юли посред бял ден пациентка на д-р Албена Гагова ражда здраво бебе. Бащата Владимир Стоянов твърди, че се занимава с генетични изследвания и настоява да получи плацентата на новороденото. По-късно една от акушерките намира д-р Гагова в безпомощно състояние.

Лекарката няма спомен за инцидента. Тя е със счупен нос, комоцио, разкъсана устна и множество наранявания. Колегите й са в шок. Владимир Стоянов, известен още като Владо Плацентата, е обвинен за нападението. Той отрича и твърди, че никой няма доказателства за вината му.

"Присъдата в този случай е много важна – присъдата не е само наказание, тя е и възможност за  осъдения да преосмисли своята грешка и най-вече да се поправи”, смята директорът на "Шейново”.

Водещи

Най-четени