Шефът на митницата може да лежи 15 години зад решетките 21.05 | 19:40

Той бе задържан за наличие на наркотици

От Теодора Кокаланова

Заместник-директорът на митница Свиленград Георги Георгиев бе задържан при специализирана акция на прокуратурата и ДАНС. В колата на Георгиев е намерено над 1,5 кг. наркотично вещество. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В хода на разследването се използват специални разузнавателни средства. При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата модел "Ford Focus", управляван и ползван от заместник-началника на митница Свиленград - Георги Георгиев, са открити и иззети около 1.5 кг. вещества (жълти и сини таблетки), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. 

Извършват се претърсвания и изземвания в служебни помещения на митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг. Разследването продължава под ръководството на специализираната прокуратура, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени