Шефът на огнеборците в Златоград стана "Пожарникар на годината" 11.02 | 18:15

Екипът му участвал в спасителните операции при наводненията през февруари

От Христина Рафаилова

Началникът на огнеборците в Златоград  Севдалин Кехайов стана "Пожарникар на годината". През 2012 година неговата служба е реагирала при 106 произшествия, като 38 от тях са били пожари.

Екипът му е участвал в 54 спасителни операции. Голяма част от тях са били по време на февруарските наводнения, когато беше обявено бедствено положение в общините Златоград и Неделино.

Сред наградените бяха и областните управители на Стара Загора и Смолян – Недялко Недялков и Стефан Стайков. Те получиха признанието на българските огнеборци за демонстриран личен принос при осигуряването на пожарната безопасност и защитата на населението.

Вътрешният министър Цветан Цветанов поздрави огнеборците и им благодари за достойната и професионална работа, която се измерва в спасени човешки животи.

Той припомни, че през последните години българските пожарникари откликнаха на призиви за помощ и работиха всеотдайно рамо до рамо със свои колеги от Русия и Израел, което ги превърна в неделима част от европейската система за сигурност.

"През трудната за всички ни 2012 г. вие се наредихте сред най-достойните българи", добави той.

Водещи

Най-четени