Шехерезада призна за луксозната си къща 07.06 | 13:20

Купена - с кредит

От iNews.bg

В събота за покупката съобщи журналистът Атанас Чобанов от сайта "Биволъ". Той публикува извадка от имотния регистър, според която Арнаудова е придобила къщата заедно със съпруга си Делян Димитров през юли 2019 г.

Името на Арнаудова в събота стана част от обвиненията, които бизнесменът Васил Божков отправя към управляващите. Той заяви, че премиерът е изпращал ежемесечно пиарката си в офиса му. От контекста, в който Божков заяви това, стана ясно, че според него Арнаудова е свързана с предаването на пари от бизнесмена за управляващите.

Хазартният бос, който се укрива в Дубай, твърди, че за три години е предал "директно" около 60 млн. лева на премиера Борисов и на финансовия министър Горанов. В петък министър-председателят отхвърли обвинението. Отхвърли го и министърът на финансите, който в неделя призова Божков: "ако той смята, че има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир".

Имотът, придобит от пиарката на премиера, е записан в имотния регистър с материален интерес от 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице.

Сградата е двуетажна и е с 271 кв. м. застроена площ. Теренът, в който се намира къщата, е 1128 кв. м.

Семейството на Арнаудова разполага и с апартамент от 198 кв. м. в кв. "Манастирски ливади" в София, който също е закупен с кредит от ДСК, но през 2015 г. Цената на имота е 352 000 лв., а кредитът е бил изплатен за 57 месеца. Ипотеката на апартамента е вдигната.

Севдалина Арнаудова е шефка на правителствената информационна служба, а съпругът й работи в държавната "Булгартрансгаз".

"Всичко е надлежно декларирано. Информацията е публична. Къщата е с ипотечен кредит от Банка ДСК и в този ред на мисли все още не е наша собственост, а собственост на банката. Сделките са правени само по банков път, на пазарни цени и всичко може да проследите и лично, защото съм го декларирала", казва Арнаудова пред Медиапул.

В събота тя отговори на обвиненията на Васил Божков също чрез Фейсбук. По думите й Божков е този, който е искал нещо от нея, а не обратното. "Вие сам се предлагахте", каза тя.

Водещи

Най-четени