Шофьор без книжка загуби живота си при катастрофа край Севлиево 07.10 | 14:05

При инцидента е пострадало и 17-годишно момче

От Цанка Донкова

20-годишен младеж от Габрово е загубил живота си при катастрофа край севлиевското село Добромирка. В тежко състояние, с опасност за живота е и 17-годишно момче от Габрово, което е пътувало в колата на загиналия, съобщават от полицията в Габрово.

Около 4:30 часа в полицейското управление в Севлиево е бил получен сигнал за катастрофа между лек автомобил BMW и товарен автомобил Mercedes Sprinter, които се сблъскали на пътя Севлиево - село Добромирка".

На мястото на пътния инцидент били изпратени полицаи и екип на спешна медицинска помощ.

Според първоначалната информация катастрофата е станала, след като младежът, управлявал лекия автомобил, при десен завой е изгубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в пътуващия към Севлиево товарен автомобил.

При удара водачът на леката кола е загинал, а 17-годишният му спътник е настанен в областната болница в Габрово с травми и счупвания по цялото тяло.

Загиналият младеж е бил неправоспособен водач и е шофирал с несъобразена скорост по мокър и хлъзгав път, информираха от полицията.

Водачът на товарния автомобил - 48-годишен мъж от Павликени, не е бил употребил алкохол. По случая е започнало досъдебно производство.

Водещи

Най-четени