Шофьор вкарал автобус с японски туристи в затворен път, заседнали 08.01 | 10:35

Лидер на политическа партия искал шефът на АПИ да го спасява от преспите

От iNews.bg

40 японски туристи, заседнали с автобус в преспите по пътя Шумен – Разград, се наложи да спасят екипите тази нощ. Това съобщи на редовния брифинг на АПИ тази сутрин регионалният министър в оставка Лиляна Павлова, предаде БГНЕС. През изминалата нощ имахме по-тежък случай с превозвач на туристическа фирма, който си позволи посред нощ да навлезе с автобус по затворения път Шумен-Разград. В него са пътували японски туристи. Превозното средство обаче заседнало в преспите. Екип на Агенция "Пътна инфраструктура” е извадил туристите при много тежки метеорологични условия.

Заради инцидента Павлова обвини туристическата фирма в безотговорност, излагайки живота на 40 чужденци на риск и каза, че са сезирани компетентните органи, които да наложат санкция. С още един по-особен случай са се сблъскали тази нощ дежурните в АПИ. Гражданин е имал претенции кой точно да го спасява. Главен комисар Николай Николов каза, че става дума за лидер на политическа формация, който настоявал да бъде спасен от председателя на АПИ.

Иначе обстановката в страната след големия сняг и смразяващите все още температури остава усложнена. В Североизточна България положението е най-сериозно, особено в Силистра и в Добрич, както и в Шуменска област. Там остава проблемът със силния вятър, скоростта му е 60 километра в час. В 6.00 часа тази сутрин е пробит пътят до Добрич, пътят Варна – Добрич е отворен. Остава проблем обаче Ришки проход. Той отново е затворен. 90 селища са без ток.

Водещи

Най-четени