Шофьор седна да кара ученици пиян 24.10 | 12:41

Дрегерът отчел 0.59 промила

От iNews.bg

Заловиха с алкохол шофьор на училищен автобус в Котел. При взетата му проба дрегерът е отчел 0,59 промила. Автобусът е превозвал всекидневно ученици от село Ябланово до средно училище "Георги Раковски" в Котел, предаде БГНЕС.

Мъжът е спрян от полицейски патрул на паркинга пред училището веднага след пристигането на автобуса, пълен с деца. След като шофьорът дава положителна проба, му е съставен акт, отнета му е книжката и талонът на автобуса. След инцидента възниква затруднение, в което се усложнява извозването на близо 200 деца всеки ден от населеното им място до града.

Директорът на училището заяви , че ще бъде направено необходимото, за да не се получи забавяне. Той гарантира , че за в бъдеще ще се вземат драконовски превантивни мерки за да не се стига до подобна ситуация.

Мехмед е дългогодишен служител на училището и досега няма нарушения. ,,При всички положения той ще бъде дисциплинарно уволнен, просто не защото не е добър професионалист, той няма проблеми до този момент, но пък винаги има първи път, винаги защото е професионалист, той трябва да смята, че няма как да рискува живота на децата в такава ситуация, каза директорът на СУ "Георги Раковски" Стефан Дондев.

Водещи

Най-четени