Шофьорска грешка е причинила жестокото меле край "Петолъчката" 14.05 | 07:36

Двама души загинаха на място

От Теодора Кокаланова

Шофьорска грешка е причинила тежката катастрофа край "Петолъчката", при която загинаха двама души. Пътнотранспортното произшествие се случи вчера (13 май) в 14:45 часа. Инцидентът наложи въвеждане на временна организация на движението на път І-7 Шумен - Ямбол, в участъка Мокрен - пътен възел "Петолъчката".

В катастрофата участваха три товарни автомобила. Два от автомобилите са се движили в посока кръстовище "Петолъчка", другият се е движил в посока град Котел. Лекият автомобил е завивал надясно, за да навлезе на черен път, когато е бил застигнат от товарните автомобили.

За да избегне удар с лекия автомобил, единият е променил посоката си на движение и се е ударил челно с товарния автомобил, който се е движил в насрещното платно. От удара двата автомобила се възпламеняват. Водачите и на двата товарни автомобила са загинали на място. Третият товарен автомобил е само с материални щети. Лекият автомобил не е пострадал.

Друг пътен инцидент стана на път ІІІ-514 Велико Търново – Горна Оряховица, при който има двама пострадали. Катастрофата е наложила времена организация на движението, като на шофьорите им се е налагало да се възползват от обходен маршрут Велико Търново - Шерметя - Лясковец - Горна Оряховица и обратно.

Пътнотранспортното произшествие е станало около 18:40 часа. Бус, който е пътувал към Горна Оряховица, е поднесъл и се е ударил в подпорна стена и след това в насреща движещо се такси. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Възстановено е движението по път ІІІ-514 Велико Търново - Горна Оряховица, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени