Шофьорът на автобуса, причинил зверската катастрофа в София, минал на червено 08.01 | 13:22

От Столичния автотранспорт уволниха служителя си

От iNews.bg

Шофьорът на автобус номер 64 от Столичния автотранспорт е виновен за жестоката катастрофа снощи на кръстовището на булевардите "България" и "Гоце Делчев". То е минал на червен светофар и с висока скорост, блъскайки няколко леки коли, които пък са ударили други автомобили. Заради тежкото нарушение днес шофьорът е бил уволнен, съобщиха от общинската компания.

По разкази на очевидци автобус номер 64 на столичния градски транспорт, който е пътувал за гараж, е пресякъл кръстовището на червено и заради високата скорост и поледицата не е успял да спре, предаде Нова телевизия. Тежкото превозно средство идвало от кв. "Хладилника" по бул. "Гоце Делчев" и след като не спрял в средата на кръстовището помита Ауди Q7, идващо от НДК, допълват други очевидци.

Автобусът е ударил няколко коли и едва не е паднал в близкия подлез. Поради високата скорост, с която се е движил, автобусът е помлял по пътя си първо джип, а после и такси, спряло на светофара. Таксито пък блъснало други два автомобила, а автобусът излетял от пътя.

За щастие при тежкия инцидент вяма пострадали и жертви.

 

 

Водещи

Най-четени