Шофьорът, прегазил Паоло, отива на съд. Внесоха обвинителен акт срещу него 07.10 | 21:36

Ако бъде признат за виновен го чакат от три до десет години затвор

От Цанка Донкова

Шофьорът, прегазил 4-годишният Паоло в пешеходната зона на Стара Загора, отива на съд. Срещу него вече е внесен обвинителен акт, съобщава Нова телевизия.

Георги Сапунджиев трябва да отговаря пред Темида за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. За подобно престъпление законът предвижда от три до десет години затвор.

Очаква се първото заседание по делото да е в края на октомври. 15 хиляди души се подписаха с искане за справедлив процес и максимална присъда.

Трагичният инцидент стана през юни, когато на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора 44-годишният Георги Сапунджиев предприема неразрешена маневра. Мъжът навлиза с джип-а си Land Rover в пешеходната алея и прави опит за обратен завой пред СОУ "Васил Левски".

Под гумите на превозното средство обаче попада 4-годишният Паоло Иванов с велосипеда си. Свидетели на ужаса стават родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ само констатират смъртта на детето.

В момента Георги Сапунджиев е под домашен арест.

Водещи

Най-четени